Contactformulier

Contactformulier

Noorderlink vluchtelingen project

Hulp gezocht bij het oefenen van sollicitatiegesprekken

We kennen inmiddels gezichten, zijn voor een belangrijk deel bekend met hun achtergrond en hebben gezien en gehoord hoe graag deze mensen hun vak hier in Nederland weer op willen pakken. Help jij ons mee dit voor hen mogelijk te maken?

Op dinsdag 12 juli jl. heeft een de eerste bijeenkomst plaatsgevonden in het kader van ons project ‘Refugees, the new human resources’.

In de congreszaal van Het Kasteel mochten we 46 hoger opgeleide vluchtelingen verwelkomen die geïnteresseerd waren in ons project. Na het welkomswoord van onze projectleider Raouf Alzaibak hebben Marina Validzik en Sylvia Vrieling, beide recruitment consultants bij Yacht, vertelt over hoe je solliciteert op de Nederlandse arbeidsmarkt en het juiste gebruik van digitale hulpmiddelen daarbij. Vervolgens heeft Henk Eggens (directeur Noorderlink) verteld over Noorderlink en Mireille Galama (programmaleider Noorderlink Careers) over het vluchtelingen project. Ook was Barbara Janssen van Werken zonder Grenzen en een vertegenwoordiging van het Wenckenbach instituut aanwezig. Er was voldoende ruimte om vragen te stellen en daar is volop gebruik van gemaakt.

De achtergrond van de aanwezigen was zeer divers. Tijdens de gesprekken kwamen onder andere een anesthesist, een HR adviseur, een trainer, een advocaat, een software developer en een arts aan het woord. De bijeenkomst is vastgelegd door een Syrische fotograaf. Al met al was het een mooie informatieve bijeenkomst. Informatief van ons naar de vluchtelingen toe, maar ook zeker andersom. De sfeer was positief en vrijwel alle aanwezigen hebben aangegeven samen met ons de volgende fase van het project in te willen stappen.

Het vervolg
Op korte termijn gaan we workshops organiseren waarmee de vluchtelingen nog meer bekend raken met de do’s en don’ts van het solliciteren in Nederland. Vervolgens gaan ze als oefening een ‘echt’ sollicitatiegesprek voeren met een HR adviseur uit ons netwerk. Naast een mooie oefening voor de vluchteling, biedt dit ons de gelegenheid om meer informatie te verzamelen over hem of haar. Deze informatie gebruiken we om binnen ons netwerk gericht op zoek te gaan naar netwerkgesprekken, werkervaringsplaatsen, interessante ontmoetingen met vakgenoten en daar waar het kan zelfs banen.

Hulp gezocht bij het oefenen van sollicitatiegesprekken
Voor het voeren van de sollicitatiegesprekken hebben we hulp nodig van HR adviseurs of recruiters uit het Noorderlink netwerk, die het leuk vinden om deze manier een steentje bij te dragen aan dit project. Feitelijk help je de kandidaat door dit gesprek te voeren en hierop te reflecteren weer een stap verder in het bekend raken met het sollicitatie proces in Nederland.

Graag horen wij of je hiervoor open staat. Zodra we alle achtergronden van de vluchtelingen in kaart hebben gebracht, zullen we hen in contact brengen met de daarbij meest passende gesprekspartner. Naast dat de kandidaat kan oefenen met het voeren van een gesprek is aan jou de taak tijdens het gesprek zoveel mogelijk informatie te verzamelen welke ons beeld van de kandidaat vergroot en zo helpt de meest passende netwerkcontacten of werkervaringsplaatsen voor hem of haar te vinden.

Wij horen graag of je met ons wilt samenwerken! Reacties kunnen verzonden worden aan Mireille Galama via .