Noorderlink Careers In Beeld (nr 1. ) Marcel van Renssen (UMCG) aan het woord
Al jaren werken Noorderlink-organisaties samen aan oplossingen voor verschillende mobiliteitsvraagstukken. Hieruit startte 5 jaar geleden het model Noorderlef waar onder andere het HBO-V en het ZZP-traject uit voort is gekomen. Noorderlef heet inmiddels Noorderlink Careers maar is in essentie niet veranderd en heeft de afgelopen vijf jaar heel wat mensen mogen helpen met hun mobiliteitsvraagstuk.

Marcel van Renssen, hoofd Mobiliteit en Talentmanagement bij het UMCG was nauw betrokken bij de oprichting van Noorderlink Careers. Wat heeft het hem en het UMCG gebracht en waar zit volgens hem de meerwaarde van Noorderlink?

Van probleem naar kans

"Complimenten voor Noorderlink en Mireille Galama, de programmaleider van Noorderlink Careers, dat het initiatief ter bevordering van de mobiliteit van medewerkers nog steeds bestaat en ook nog steeds met nieuwe plannen en projecten komt." Want als Marcel iets geleerd heeft van het programma Noorderlef dan is het wel dat de praktijk zeer weerbarstig is. "Ook als iedereen goede intenties heeft en hetzelfde wil, blijkt het toch vaak lastig te regelen om iemand in een andere organisatie te plaatsen. Er zijn veel grote organisaties met belangen en middelen bij betrokken. Maar dat het in veel gevallen wel gelukt is, is natuurlijk geweldig. Er zijn toch elke keer weer medewerkers heel blij met hun nieuwe carrière en de kansen die ze gekregen hebben, en dat maakt mij dan weer heel erg blij."

Successen delen!

Met de ervaringen van vijf jaar geleden, blijft Marcel de ontwikkelingen bij Noorderlink op de voet volgen. "Binnen het Noorderlink netwerk liggen zoveel mogelijkheden!” Daarom aarzelde hij niet om contact op te nemen met Noorderlink toen het programma UMCG NEXT wat hij ontwikkelde voor trainees binnen het UMCG een succes bleek te zijn. "Dat succes wilde ik delen zodat ook anderen daarvan kunnen profiteren en dan is Noorderlink de beste plek om dat te doen." Uit de gesprekken met Noorderlink en andere aangesloten organisaties is inmiddels de eerste trainee-dag van het Noorden voort gekomen. Net als bij de oprichting van Noorderlink Careers zit daar veel energie en enthousiasme in. "Dat Noorderlink al die goede intenties en kennis deelt is fantastisch. Daardoor kunnen zulke mooie dingen ontstaan als carrière geluk."