Professional Development Fair 2016

Op 10 april jl. vond de, door het International Welcomes Centre North en Connect Events georganiseerde, Professional Development Fair 2016 plaats. Een talent- en carrière-event, uniek voor Noord-Nederland, gericht op expats en hun partners, promovendi, postdocs en afstuderende masterstudenten. De nadruk lag op het kennis nemen van de specifieke kenmerken van de Nederlandse arbeidsmarkt, werken aan professionele vaardigheden welke nodig zijn om succesvol te solliciteren, het vergroten van het netwerk en kennismaken met bedrijven en organisaties met als doel een baan te vinden.

Vertegenwoordigers van organisaties en bedrijven in Noord-Nederland, HR-managers, succesvolle ondernemers, carrière coaches, taaltrainers en vele andere internationals met hun eigen unieke achtergrond waren aanwezig om hun ervaringen te delen.

Naast de vele workshops over ontwikkeling/carrière en professionele vaardigheden, konden de deelnemers oefenen met sollicitatiegesprekken onder leiding van HR-managers van lokale bedrijven. Bij de informatiemarkt en informele borrel kon uitgebreid genetwerkt worden.

In onderstaande infographics (gemaakt door Mauricio Garcia) vindt u overzicht van de dag zelf en één met de resultaten van de enquête die gehouden is onder de deelnemers (klik op de afbeelding voor een vergroting).