Nieuwe Programmamanager Noorderlink Academy stelt zich voor

Susanne Zijlstra

Heel trots en blij ben ik dat ik mijzelf mag voorstellen als de nieuwe Programmamanager Leergangen/Trainingen van de Noorderlink Academy. Voor mij de baan waarin alles ‘op zijn plek valt’, waarin ik werk maak van mijn passie: het bijdragen aan leren en ontwikkeling van individuen, teams en organisaties!

Hoewel ik, als dochter uit een onderwijzersgezin, wellicht al jong had kunnen ontdekken dat dit mijn passie was, viel dat kwartje pas enkele jaren geleden. En de grap was… het vormde al die jaren al de rode draad in mijn loopbaan en persoonlijke leven.

Op persoonlijk vlak komt mijn passie voor leren en ontwikkeling tot uiting in mijn ongekende drive om me te ontwikkelen, mijn enorme nieuwsgierigheid. Een levenlang leren is voor mij een vanzelfsprekendheid. Mijn opleidingsachtergrond bestaat uit de HBO-opleiding Personeel en Arbeid, de WO Bachelor Psychologie aan de Open Universiteit en op dit moment volg ik de WO Master Onderwijswetenschappen, ook aan de Open Universiteit. Deze laatste opleiding wil ik rond de zomer van 2017 afronden met een scriptie die bijdraagt aan het realiseren van de doelstellingen van Noorderlink. De krachtige combinatie van werk en studie heeft er voor gezorgd dat de theorie tot leven kwam, praktisch toepasbaar werd en heeft daarmee sterk bijgedragen aan mijn ontwikkeling als professional en de manier waarop ik in het leven sta.

Tijdens mijn loopbaan heb ik ervaring opgedaan als trainer, coach en ontwikkelaar en vanuit deze functies bijgedragen aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van individuen. Het feit dat ik in verschillende keukens heb mogen kijken – van bouwbedrijf tot belastingdienst, van bank tot provincie - in combinatie met mijn studieachtergrond, maakt mij tot een generalist met een breed referentiekader en het leervermogen om binnen korte tijd benodigde verdieping en specialisatie aan te brengen.

Naast mijn werkleven heb ik een privéleven waar ik erg gelukkig mee ben. Ik ben getrouwd met Luuk, samen hebben we een dochter van 11 en een zoon van 8. Met ons gezin, familie en vrienden genieten we bewust van de mooie dingen die het leven te bieden heeft. Favoriete gezinsactiviteiten zijn kamperen, bergwandelen, samen koken en eten en Skip Bo (kaartspel) spelen. Zelf doe ik nog aan yoga, voor mij een mooie combinatie met ‘hoofdwerk’.

Mijn kwaliteiten wil ik graag inzetten voor Noorderlink Academy om mensen tot elkaar te brengen, gedeelde behoeftes en kansen in kaart te brengen en om met elkaar vorm te geven aan activiteiten die leiden tot verdere professionalisering en ontwikkeling. De diversiteit van het Noorderlink netwerk biedt prachtige kansen om kennis te maken met verschillende perspectieven en aanpakken, elkaar uit te dagen en tot innovatieve ideeën en samenwerkingsverbanden te komen. Ik ga graag samen met u op ontdekkingsreis hoe we dat optimaal kunnen benutten!

Hartelijke groet,

Susanne Zijlstra
academy@noorderlink.nl


Vertrek Heleen Dun

Per 1 augustus 2016 treed ik uit dienst bij Noorderlink. Ik begin dan als learning&development specialist bij AVEBE (en blijf daarmee gelukkig deel uitmaken van het Noorderlink netwerk).

Zo'n 5 jaar heb ik met heel veel plezier in de rol van programmamanager Noorderlink Academy bij Noorderlink gewerkt. In die jaren heb ik ervaren hoe waardevol en tegelijkertijd complex samenwerken kan zijn. Ondanks dat samenwerking niet het antwoord op alle vragen biedt, geloof ik nog steeds in de kracht van samenwerken. Enerzijds als middel om samen verder te komen, maar ook omdat het proces van samenwerken zo ongelooflijk leerzaam is. Ik heb dit gezien ervaren tijdens de activiteiten van de Academy en het heeft mij veel gebracht.

Ik ben enorm trots op de Academy zoals deze er nu staat; met kwalitatief zeer goede leergangen, trainingen en intervisie voor leidinggevenden (tip: kijk nog even naar het meest recente aanbod op www.noorderlink.nl/academy). Tegelijkertijd zie ik nog veel kansen en mogelijkheden voor verbetering. Ik ben dan ook heel blij dat ik voor mijn officiële vertrek het stokje heb kunnen overdagen aan iemand die de ontwikkeling wil voortzetten; Susanne Zijlstra. Zij zal zich in deze nieuwsbrief voorstellen.

Voor iedereen met wie ik op welke manier dan ook heb samengewerkt: hartelijk bedankt voor deze samenwerking en tot ziens! Heleen Dun