Trainers en gesprekspartners gezocht voor het vluchtelingenproject van Noorderlink

Het vluchtelingen project: We kennen inmiddels gezichten, zijn voor een belangrijk deel bekend met hun achtergrond en hebben gezien en gehoord hoe graag deze mensen hun vak hier in Nederland weer op willen pakken. Help jij ons mee dit voor hen mogelijk te maken?

 
Op dinsdag 12 juli jl. heeft een de eerste bijeenkomst plaatsgevonden in het kader van ons project ‘Refugees, the new human resources’. Hier kun je meer lezen over deze bijeenkomst.

Als volgende stap gaan we workshops organiseren waarmee vluchtelingen bekend worden gemaakt met de do’s en don’ts van het solliciteren in Nederland. Voor deze workshops zoeken we trainers uit ons netwerk die het leuk vinden om hieraan een bijdrage te leveren. Hier vind je meer informatie over de rol van trainer.

Vervolgens gaan de deelnemers als oefening een ‘echt’ sollicitatiegesprek voeren met een HR adviseur uit ons netwerk. Naast een mooie oefening voor de vluchteling, biedt dit ons de gelegenheid om meer informatie te verzamelen over hem of haar. Deze informatie gebruiken we om binnen ons netwerk gericht op zoek te gaan naar netwerkgesprekken, werkervaringsplaatsen, interessante ontmoetingen met vakgenoten en daar waar het kan zelfs banen. Wil jij mee helpen met het voeren van deze gesprekken, kijk dan hier voor meer informatie.