Masterclass: Een werknemer met geldzorgen, wat doe je als werkgever?

Signaalfunctie

Een werknemer met financiële problemen kost de werkgever geld. Het NIBUD geeft aan dat dit € 13.000,- per jaar is. Een werknemer met financiële problemen meld zich bijvoorbeeld vaker ziek en is minder productief.

62% van de werkgevers heeft te maken met werknemer(s) met financiële problemen. 42% van aanmelders bij de schuldhulpverlening heeft inkomen uit werk en 34% heeft een modaal inkomen of hoger.

Als werkgever heb je een belangrijke signaalfunctie en kun je erger voorkomen.

Trainer

Monica Helbig van Cijfers & Centen

Ik ben Monica Helbig (1981) en alleenstaande moeder van een zoon (2013). Ik ben opgegroeid met weinig geld en dat heeft veel met mij gedaan. Ik besloot nooit een tekort aan geld te hebben. Dat lukte, ik zorgde voor een goede baan en maakte promotie op promotie, maar leverde mij wel een burn-out op voor mijn dertigste. Daar begon mijn zoektocht naar de invloed van geld op het leven van mensen en de zoektocht naar financiële rust.

Ik geloof dat mensen veel meer uit het leven kunnen halen als ze op een andere manier naar geld kijken en op een andere manier met geld omgaan.
Mijn kracht zit in het feit dat ik de “harde” kant van de cijfers en centen combineer met de “zachte” kant, waaronder mindset en gedrag.

Mijn missie is om te zorgen dat alle Nederlanders financiële rust hebben, bewust met hun geld omgaan en hun dromen waar maken.

Aanmelden