Lezing: Filosofie en werkgeluk - Menno de Bree

 ‘Waarom het onmogelijk is gelukkig te worden van je werk’ – Menno de Bree

Iedereen wil gelukkig worden, stelde Aristoteles al, en in onze tijd proberen we dat geluk met name te realiseren binnen onze liefdesrelaties en ons werk. De verhouding tussen liefde en geluk is echter nogal problematisch—vandaar dat we na een zekere leeftijd ons heil vooral in het werk zoeken. Dit is echter een vergeefse strategie beweert Menno de Bree aan de hand van het werk van diverse filosofen. Het is bijzonder lastig om gelukkig te worden en werk helpt ons vaak van de regen in de drup. Gelukkig zijn is een kwestie van geluk hebben. Het minimaliseren van ellende is al lastig genoeg. 

Speciaal voor Trainees organiseert Traineelink (onderdeel van Noorderlink) de lezing ‘Waarom het onmogelijk is gelukkig te worden van je werk’ door Menno de Bree.

Deze lezing is een beschouwing van het leven van wieg tot graf met vooral aandacht voor het werkzaam deel. Vanuit verschillende filosofische invalshoeken, stromingen, grote denkers verdedigt Menno zijn stelling dat het onmogelijk is gelukkig te worden van je werk.

Prikkelend, humoristisch en Interactief, een lezing die veel stof geeft tot nadenken. Durf jij het aan?


Aanmelden