Hoe hou ik mijn medewerkers gezond tijdens en na Corona?

Training en intervisie voor leidinggevenden

Het COVID virus lijkt onze samenleving nog steeds in de greep te houden. Er ontstond wat ruimte om bij te komen van het harde werk dat in de zorg en het onderwijs geleverd is, maar het blijft een grote inspanning om het werk in deze buitengewone omstandigheden door te laten gaan. We willen blijven klaar staan voor leerling, cliënt, student of klant. Helaas is de mogelijkheid om bij te komen van het afgelopen anderhalf jaar in veel gevallen beperkt, ook omdat de terugkeer naar het nieuwe hybride werken onze aandacht vraagt.
Alle reden voor jou als leidinggevende om aandacht te besteden aan hoe je je medewerkers gezond houdt. De verwachting en recente ervaring leert dat er meer medewerkers uit gaan vallen met stress gerelateerde klachten. Ook na een vakantieperiode zien we vaak een stijgende lijn in dergelijke ziekmeldingen. Dit hoeft echter niet zo te gaan. Hoe kun je als leidinggevende zowel je eigen stress managen en ook adequaat handelen richting je medewerkers zodra je stress herkent?

In samenwerking met Noorderlink heeft de Coaching Groep Groningen dit traject opgezet. De inzichten die we hebben opgedaan in de coachpraktijk en de praktische tools vanuit de CSR methode (Chronische Stress Reversal) zijn daarbij zeer behulpzaam. Na dit traject herken je stress signalen bij jezelf, bij je medewerkers en weet je hoe je daarnaar kan handelen zodat uitval wordt voorkomen of beperkt. Daarnaast leer je van ervaringen uit andere organisaties.

Het traject bestaat uit:

Workshop: Hoe herken ik stress en hoe ga ik daarnaar handelen?

In deze workshop leer je wat stress is, hoe dat zich kan uiten en leer je stress signalen te herkennen. Niet alleen bij je medewerkers maar ook bij jezelf. Want als leidinggevende heb je een voorbeeldrol in hoe je omgaat om (werk)druk en stress. Daarnaast leer je hoe je daar het gesprek met je medewerker over aan kan gaan en hoe daar samen stappen richting verbetering te zetten. De workshop duurt een dagdeel.

Intervisie

In een groep van 5 tot 6 collega leidinggevenden deel je je ervaringen en leer je van elkaar hoe je met deze casuïstiek om kan gaan. Dit doe je door een casus met elkaar op een gestructureerde en veilige manier te bespreken. Een intervisie bijeenkomst duurt maximaal anderhalf uur en vindt een keer per 4 weken plaats bij Noorderlink. De intervisie wordt ingeleid door een startbijeenkomst waarin je uitleg krijgt wat intervisie inhoudt, delen we wat gezamenlijke thema’s rondom stress zijn en leggen we uit hoe het er praktisch uit gaat zien.

Het gehele traject wordt begeleid door Dicky Tamminga en Carolina Koomans van de Coaching Groep Groningen.

Aanmelden

Carolina Koomans is een ervaren HR manager en (team) Coach. Ze heeft als HR professional kennis van de werkpraktijk en verbindt deze kennis met de vraagstukken die ze tegenkomt in de coaching van individuen en teams. Ze is een gecertificeerde CSR coach. 

Dicky Tamminga heeft ruime ervaring in zowel leidinggeven als coachen. Altijd op zoek naar wat mensen beweegt en  hoe je in lastige situaties met kleine stappen weer perspectief kunt brengen. Geïnteresseerd in leiding geven aan jezelf en pas daarna aan anderen.