Workshop: leidinggeven met een groeimindset

Alles leren over mindset?

Als leidinggevende kun je een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van medewerkers in je team. Jouw (onbewuste) overtuigingen en verwachtingen over medewerkers (mindset) zijn daarbij en krachtige voorspeller van hoe medewerkers zich ontwikkelen. Het blijkt dat medewerkers die ervaren dat anderen hen laten weten (en voelen) dat ze groeipotentieel hebben en ondersteund worden bij het ontsluiten daarvan tot een meer volledige ontplooiing komen.  

Groeimindset ontwikkelen
Denken en communiceren vanuit een groeimindset is een belangrijke sleutel naar ontwikkeling van medewerkers. Denken en handelen vanuit groeimindset past bij de overtuiging dat er ruimte is voor leren, ontwikkelen en veranderen. Dit aan je medewerkers geven, leidt tot een vertrouwenwekkende en ontwikkelingsgerichte leer- en (samen)werkplek.  

Cees Frankruijter van het Mindset Instituut in Groningen helpt je bewust te worden van je eigen opvattingen en overtuigingen en leert je stap-voor-stap denken en handelen vanuit een groeimindset.


Doelgroep
Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden en teamleiders in Noord Nederland.


Cees Frankruijter


Cees Frankruijter is directeur van het Mindset Instituut.
“Met het Mindset Instituut wil ik bijdragen aan een ontwikkelingsgerichte samenleving. Dat doen we door workshops en lezingen te organiseren over brein, leren en mindset. En met name door mensen te helpen om ontwikkelingsgericht en vertrouwenwekkend te leren denken en doen in (individuele) leertrajecten. Iedereen die wil kan daarmee oefenen en vaardigheid in opdoen. Ik woon in Groningen, waar ik ooit bedrijfskunde heb gestudeerd. Na mijn studie ben ik gaan leren.”