TOE AAN IETS NIEUWS? Wat kom je onderweg tegen

BEN JIJ TOE AAN IETS NIEUWS? Themadag 2: wat kom je onderweg tegen 

Werk jij op mbo-niveau en is er een kans dat jouw werk in de toekomst gaat veranderen of verdwijnen? Wil jij een nieuwe weg inslaan in je loopbaan en heb je daarin al stappen gezet? Of zie je belemmeringen? En zijn die ècht niet te overwinnen of heb jij eigenlijk capaciteiten genoeg om aan iets nieuws te beginnen?

In mei en juni 2018 organiseert Noorderlink drie middagen die jou verder op weg helpen. Iedere middag staat in het teken van een eigen vraagstuk. Kies de bijeenkomst die het beste bij jouw situatie past of bezoek ze alle drie. Wellicht kom je tot nieuwe inzichten, kun je obstakels overwinnen en volgende stappen gaan zetten.

De workshops kunnen afzonderlijk, maar ook allemaal worden bezocht.


Workshop 1 - 9:00 tot 12:30 

Heb jij een droom? Maak hem groter

  • Je krijgt zicht op je dromen voor de toekomst
  • Je krijgt inzicht en welke ‘problemen’ deze dromen tegengaan
  • Je gaat samen met de trainer op zoek naar een manier deze problemen uit de weg te gaan

In deze 3,5 uur durende workshop gaat Pam van de Voort je op een creatieve en niet alledaagse manier helpen om zicht te krijgen op jezelf en op je toekomstdromen. De weg naar deze toekomst lijkt soms lang en vol belemmeringen, welke je het zicht op je gewenste plaatje ontnemen. Er zijn redenen genoeg om er niet aan te beginnen en te blijven waar je nu staat, in een bekende en vertrouwde omgeving. Door jezelf en je dromen 'groter' te maken gaat Pam samen met jou proberen om 'over' jouw belemmeringen heen te kijken en op deze manier alsnog het pad te creëren, waarlangs jij je toekomstige loopbaan vorm kunt geven.

Over de trainer

toe aan iets nieuws spreker
Pam van de Voort is al jarenlang werkzaam binnen overheidsorganisaties. Ze is van vaste waarde binnen de organisaties, wanneer het gaat om het organiseren en verzorgen van workshops en sessies. Pam onderscheidt zich hierin door haar creatieve werkwijze om mensen op een andere manier te laten denken. Hierdoor komen er vaak nieuwe ideeën en inzichten naar boven.

Workshop 2 - 13.15 - 17.15 uur

Doorbreek je cirkel! 

  • Je herkent je gedragspatronen
  • Je accepteert gedragspatronen
  • Je leert gedragspatronen te doorbreken
  • Je krijgt inzicht in mogelijke vervolgstappen in je loopbaan. 

We leven allemaal volgens bepaalde gedragspatronen. Zo’n 80% van je gedrag is onbewust. In veel gevallen zijn gedragspatronen gewenst (denk aan opstaan, eten, tanden poetsen) Maar in sommige gevallen is gedrag ongewenst. Denk bijvoorbeeld aan de gewoonte ongezond te eten, terwijl je juist van plan was gezonder te gaan leven. Er zijn veel factoren die je gedrag in stand houden. Verandering is niet eenvoudig.

Soms kunnen emoties als angst en onzekerheid ervoor zorgen dat we vastzitten in een gedragspatroon; we gaan verandering uit de weg, onze ontwikkeling stagneert, we komen niet verder. In deze vier uur durende interactieve workshop van Marja Rijsdijk ga je aan de slag met het herkennen, erkennen en accepteren van jouw patronen. Na afloop heb je meer zelfvertrouwen en inzicht in eerstvolgende stappen die jij kunt nemen in je loopbaanproces. Je bent zelfverzekerder in staat om patronen bij jezelf te herkennen en te doorbreken. Zet jij de stap naar persoonlijke ontwikkeling en groei? Durf jij te veranderen en verschil te maken? Doorbreek je cirkel!

Over de trainer
Marja Rijsdijk is deskundige op het gebied van teamontwikkeling, leiderschap en verandermanagement en heeft ruime ervaring met het begeleiden van werksessies voor management en medewerkers bij cultuurverandertrajecten binnen de Rijksoverheid. Zij maakt het verschil door het herkennen van de onderstroom en weerstand in (veranderende) organisaties en brengt mensen in beweging door bewustzijn en reflectie te creëren. Zij doet dat door op inspirerende wijze de dialoog te openen en ingesleten gedragspatronen te benoemen, te bespreken en te doorbreken. Haar aanpak in de werksessies is inspirerend, creatief en energiek.

toe aan iets nieuws spreker2

Praktische informatie

Datum: dinsdag 29 mei 2018
Tijdstip: 09.00-17.15 uur

Inloop: 08.30 - 09.00 uur
Locatie: Het Kasteel

Dagprogramma:

9.00 - 12.30 uur: workshop ‘Heb jij een droom? Maak hem groter!’
12.30 - 13.15 uur: lunch
13.15 - 17.15 uur: workshop ‘Doorbreek je cirkel! ‘Van Veranderen naar Ontwikkelen’’

Overige informatie

- De workshops kunnen afzonderlijk, maar ook allemaal worden bezocht.
- Deelnemers voor beide workshops krijgen een lunch
- Deze dag is onderdeel van een reeks van 3 dagen. De middagen kunnen afzonderlijk maar ook allemaal bezocht worden  

Aanmelden


(Dit event is gratis voor de doelgroep: iedereen die werkt in Noord-Nederland op mbo-niveau of te maken krijgt met het verdwijnen of veranderen van werk door digitalisering.)

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds.