Vergroot de betekenis van mooie initiatieven, deel je kennis en ervaringen

Vormde jij met je mede-forenzen een fietsclub om de CO2 uitstoot te verminderen? Krijgt de hulpbehoevende buurvrouw de overgebleven soep uit de bedrijfskantine? Heb je collega's die bijdragen aan een sociaal maatschappelijk belang? We zoeken betekenisvolle initiatieven en/of projecten uit onze aangesloten organisaties.

De actualiteit haalde ons in. De 'Noorderlinkdagen 2020 heeft als titel: 'De expeditie van betekenis'. Wie aan een expeditie begint, weet dat er onverwachte dingen kunnen gebeuren. Zo kruist in de voorbereiding het nieuwe corona-virus ons pad.

Voor de Noorderlinkdagen gingen we begin maart op zoek naar mooie voorbeelden van betekenisvolle initiatieven in organisaties die bijdragen aan een groter maatschappelijk of ecologisch belang. Inmiddels zitten we in een intelligente lockdown en ontstaan er overal prachtige voorbeelden. We hebben oog voor de ander en helpen elkaar waar nodig.

Graag nodigen wij je uit om mooie initiatieven uit de organisatie met ons te delen. Werd je verrast door je werkgever? Steun je samen met collega's lokale ondernemers? Voorbeelden van zowel voor als tijdens corona-tijd zijn van harte welkom.

Want het kan toch niet waar zijn dat we na deze indrukwekkende ervaringen die coronacrisis heet, gewoon weer terug gaan naar de wereld en ons gedrag zoals die waren?

Vertel ons de mooie verhalen over de dingen die werk betekenisvol maken.

Van alle ingediende initiatieven wordt een showcase gemaakt. Straalt jullie project straks op onze website en de Noorderlinkdagen? Meld je initiatief aan en we nemen contact met je op.

Initiatief aanmelden

Omdat meedoen soms belangrijker dan winnen is.

Noorderlink is een kennis- en netwerkorganisatie. We delen kennis en best practices zodat aangesloten organisaties niet elke keer zelf het wiel hoeven uit te vinden. Jouw project kan inspireren, inzichten geven, leerzaam zijn en een schakel worden in dit netwerk waar betekenis een belangrijke rol speelt. Door je project in te dienen, vergroot je de betekenis van het initiatief. Misschien wordt jullie project de inspiratiebron voor prachtige nieuwe initiatieven in andere organisaties. Laat zien dat we hier in Noord-Nederland in staat zijn prachtige dingen neer te zetten.

Elke twee jaar op de Noorderlinkdagen wordt de Noorderlink Award uitgereikt aan een project dat de mooiste bijdrage levert aan het thema van de Noorderlinkdagen. In overleg met de maker van de Award, de kunstenaar Hans Mes, wordt er dit jaar gewerkt aan een Award die de verbinding en samenwerking zal versterken. Niet speciaal voor 1 winnaar dus, want als het gaat om zingeving en waarde toevoeging, dan is de hoogste prijs: voldoening.